Răspuns :
Răspuns:
Pentru a verifica dacă -3 este soluție a ecuațiilor, vom înlocui x cu -3 în fiecare ecuație și vom verifica dacă egalitatea este adevărată.
a) (-2) * (-3) + 1 = 7
6 + 1 = 7
Egalitatea este adevărată, deci -3 este soluție a ecuației a).
b) 10 + 4 * (-3) = 2
10 - 12 = 2
Egalitatea nu este adevărată, deci -3 nu este soluție a ecuației b).
c) 5 + (-3) / (3 - 6) = x
5 + (-3) / (-3) = x
5 - 1 = x
4 = x
Egalitatea este adevărată, deci -3 este soluție a ecuației c).
Răspuns:
a) -2*(-3)+1=6+1=7 [Adevărat]
b) 10+4*(-3)=10-12=-2 [Fals]
c) 5-1-6=4-6= -2 [Nu ai pus cu ce este egal]