👤

1.Subliniază cu o linie pronumele relative şi cu două linii adjectivele pronom a. Aceasta este cartea pe care am citit-o. b. Admir omul care este respectuos. c.Ai aflat ce poveşti îmi plac. d. Tu eşti fata căreia îi voi spune povestea vieții mele. e.Nu ştiu la ce te referi. f.Bănuiesc la ce întâmplare te-ai gândit. g.Ştiu ai cui copii te-au supărat. 2.Precizează cazul şi funcţia relativelor( pronume sau adjective pronominale a.Cumpăr maşina care-mi place. b.Nu ştim cine era vinovatul. c.Prietenii cu care am vorbit sunt din Cluj. d.Acestea sunt fetele al căror frate este prim-ministru. e.Magazinul lângă care locuiesc este bine aprovizionat. f.Știu pe cine te bazezi. g.Nu am aflat pentru ce a fost pedepsit. h.Ştii care băiat a înscris golul echipei. i.Tu știi ce supărări am. î.Dă-i bani câți i se cuvin! 3.Realizează acordul! a.Fata care am văzut-o, mi-a plăcut. b. Cartea a cărui autor este Tolstoi,m-a întristat. c.Am cumpărat biscuiți ai cărui termen de garanție era expirat. d.Handbaliştii care i-am cunoscut sunt admirabili. ​