Copiază tabelul şi scrie rezultatele ca puteri/produse de puteri cu exponent natural: (-3) (-3) (-3)= (-2) (-2) (-2) · (−2) · (−2) = 1 = 0 => -2= -1= +2= (+3) (+3) (+2) (+2) (+2) (+2) · (+2) = Va rog repedee! Dau de toate!!
![Copiază Tabelul Şi Scrie Rezultatele Ca Puteriproduse De Puteri Cu Exponent Natural 3 3 3 2 2 2 2 2 1 0 Gt 2 1 2 3 3 2 2 2 2 2 Va Rog Repedee Dau De Toate class=](https://ro-static.z-dn.net/files/d7c/f737b186969a4c9d2ec826a0351c4e98.jpg)
Răspuns:
a) (-3)^2 ; b) 5^3 ; c)(-1)^4 ; e) (-2)^5 ; d) - 7^1 ; f) 10^6
Explicație pas cu pas:
(-3) × (-3) × (-3) = (-3)³
(-2) × (-2) × (-2) × (-2) × (-2) = (-2)⁵
-2 = (-1) × (-1) × (-2)
-1 = (-1) × 1 × 1 × 1
1 = 1 × 1 × (-1) × (-1)
0 = 0 × 0 × 0
2 = 2 × 1 × 1
3 × 3 × 2 × 2 × 2 × 2 × 2 = 3² × 2⁵