Răspuns :
Întâmplarea misterioasă sugerată de ilustrație
"Oaspeți neașteptați"
În camera obscură, unde doar o rază de lună se oglindea pe peretele murdar, băiatul își simțea inima zvâcnind. Era convins că văzuse mânerul ușii rotindu-se.
Dacă ar fi să descriu ce simțea băiatul când văzuse că mânerul ușii s-a rotit, aș zice că el nici nu îndrăznea ca să mai respire, ochii lui albaștri erau măriți de groază, mâinile îi transpirau și picioarele începură să-i tremure.
Dar să explic și de ce acesta avea starea de panică. El, împreună cu alți prieteni, tocmai văzuse împreună un film de groază cu fantome și acum, în odăiță fiind singur pe întuneric, imaginația l-a transportat în irealul filmului.
După câteva secunde de așteptare, care băiatului i s-au părut a fi nesfârșite, ușa odăiței se deschise brusc și în prag apăru un om îmbrăcat în alb exact ca o fantomă.
- Bună seara, zise omul cu un cățel în brațe.
- Bună seara domnule, dar eu nu vă cunosc.
- Eu sunt om bun și cred că am greșit adresa.
- Vă cred domnule, dar voi începe să strig dacă nu ieșiți imediat în stradă.
- Ok, nu te speria, acum voi pleca. Rămâi cu bine!
Până când băiatul se dezmetici din spaimă, omul și cățelul erau deja dispăruți în noapte.
Până în zorul zilei băiatul nu mai putu adormi și umbrele din odăiță parcă se mișcau într-un dans nebun. Merse totuși tiptil până la ușă pentru a o încuia și verifica bine că mânerul mișcător era fix.
Din acea noapte, băiatul nu se mai culca până când nu încuia bine ușa, ba mai verifica și de trei ori mânerul pentru a nu mai avea așa musafiri.
Această poveste va da de gândit la toți copiii din lume de a fi atenți la ceea ce se poate întâmpla din neatenție.
Succes! ⚘️