👤

formulați 10 prpoziti cu numeral spunând și valoarea morfologica a fiecărui numeral

Răspuns :

1. Am cumpărat două cărți. (două - numeral cardinal feminin, nominativ/acuzativ singular)
2. În bibliotecă sunt trei reviste. (trei - numeral cardinal neutru, nominativ/acuzativ plural)
3. Copiii au primit patru baloane. (patru - numeral cardinal masculin, nominativ/acuzativ plural)
4. Mama a copt cinci prăjituri. (cinci - numeral cardinal feminin, nominativ/acuzativ plural)
5. Pe masă sunt șase mere. (șase - numeral cardinal neutru, nominativ/acuzativ plural)
6. Am văzut șapte păsări pe acoperiș. (șapte - numeral cardinal feminin, acuzativ singular)
7. A fost al optulea concurs la care a participat. (optulea - numeral ordinal masculin, nominativ singular)
8. Avem nouă flori în grădină. (nouă - numeral cardinal feminin, acuzativ plural)
9. El este al zecelea câștigător al premiului. (zecelea - numeral ordinal masculin, nominativ singular)
10. Au fost ales membrii consiliului în cel de-al doisprezecelea minut. (doisprezecelea - numeral ordinal masculin, acuzativ singular)

Sper ca te-am ajutat !
:)