Răspuns :
Explicație pas cu pas:
Pentru a rezolva aceste inecuații în Z (numerele întregi), trebuie să analizăm fiecare inecuație în parte.
a) 12x + 61 + 16y - 42| ≤ 0
Pentru a rezolva această inecuație, putem trata expresia absolută ca pe două cazuri separate și să rezolvăm fiecare caz:
- Cazul 1: 12x + 61 + 16y - 42 ≤ 0
- Cazul 2: -(12x + 61 + 16y - 42) ≤ 0
b) 12x + 61 + 16x - 42| ≤ 0
Similar ca la inecuația anterioară, putem trata expresia absolută ca pe două cazuri separate și să rezolvăm fiecare caz:
- Cazul 1: 12x + 61 + 16x - 42 ≤ 0
- Cazul 2: -(12x + 61 + 16x - 42) ≤ 0
c) lx + 21 + ly - 7| ≤ 1
Aici, putem trata expresia absolută ca pe două cazuri separate și să rezolvăm fiecare caz:
- Cazul 1: lx + 21 + ly - 7 ≤ 1
- Cazul 2: -(lx + 21 + ly - 7) ≤ 1
d) lx - 7x + ly + 4y| ≤ 0
Putem trata expresia absolută ca pe două cazuri separate și să rezolvăm fiecare caz:
- Cazul 1: lx - 7x + ly + 4y ≤ 0
- Cazul 2: -(lx - 7x + ly + 4y) ≤ 0
f) 13x - 21 + 1 - 15x + 10| ≤ 0
Similar ca la inecuațiile anterioare, putem trata expresia absolută ca pe două cazuri separate și să rezolvăm fiecare caz:
- Cazul 1: 13x - 21 + 1 - 15x + 10 ≤ 0
- C