Răspuns :
Pentru a rezolva această expresie, să o descompunem pas cu pas:
2 simplificat cu 2 este egal cu 4.
15:5 este egal cu 3.
42:7.3 este aproximativ egal cu 5.75.
Acum, aplicăm aceste valori în expresie:
2 - [51:(4-3) + 5.75] = 2 - [51:1 + 5.75] = 2 - [51 + 5.75] = 2 - 56.75 = -54.75
Deci, expresia dată este egală cu -54.75.
5 : 2 - [51/2^2 - 15/5] + 42/7 • 3 = ר
51/2^2 = 51/4 = 12,75
15/5 = 3
5 : 2 - [12.75 - 3] + 42/7 • 3 =
= 2.5 - (9.75) + 42/21
= 2.5 - 9.75 + 2
= -7.25 + 2
= -5.25
51/2^2 = 51/4 = 12,75
15/5 = 3
5 : 2 - [12.75 - 3] + 42/7 • 3 =
= 2.5 - (9.75) + 42/21
= 2.5 - 9.75 + 2
= -7.25 + 2
= -5.25