Răspuns:
Sunt de acord să te ajut! Hai să verificăm fiecare ecuație:
a) \( 2x - 9 = x = 2x + x = 9 \) - Fals. Această ecuație este ambiguă și neclară. Nu este clar ce relație se dorește a fi stabilită între variabilele x.
b) \( 12(3+x) = 8x \) și \( 3(3+x) = 4x \) - Adevărat. Prima ecuație este echivalentă cu cea de-a doua, astfel încât am putea spune că este adevărată.
c) \( 5x + 1 = x - 1 \) și \( e5x - x = 0 \) - Fals. Prima ecuație este corectă, dar a doua nu este corect scrisă. Poate vrei să înlocuiești "e" cu ceva altceva.
d) \( (x + 1)(x + 2) = 2(x + 1) = x + 2 = 2 \) - Fals. Această ecuație este incorectă. Nu este clar ce se întâmplă în etapele intermediare.
Deci, în rezumat, ecuația b) este adevărată. Sper că acest lucru te-a ajutat!