Răspuns :
Răspuns:
11. Completează o schemă asemănătoare celei de mai jos:
Cel mai puțin Titlul sugerează... că mi-a plăcut când am aflat că am fost acceptat la universitate. Un proverb care s-ar potrivi întâmplării este "Norocul te lovește când te aștepți mai puțin." Fragmentul care m-a impresionat cel mai mult este cel în care personajul principal își exprimă vulnerabilitatea. Dărnicie, după M. Sântimbreanu personajul Sunt diferit de principal, pentru că are o înțelepciune și o generozitate care îl depășesc pe protagonist.
12. Imaginează-ți, în scris, o continuare a întâmplării:
După ce a fost acceptat la universitate, personajul principal, Alex, simțea o bucurie copleșitoare. Cu toate acestea, își dorea să-și împărtășească succesul cu cei din jurul său, în special cu prietenii săi din copilărie care nu au avut aceeași șansă. Așa că, în loc să sărbătorească singur, Alex a organizat o petrecere surpriză pentru toți prietenii săi, unde le-a împărtășit vestea bună și a sărbătorit împreună realizarea sa. Atmosfera de bucurie și camaraderie a fost contagioasă, iar Alex a realizat că succesul său nu ar fi fost la fel de dulce fără susținerea și prietenia celor dragi. Din acel moment, el și-a promis să rămână recunoscător și să ofere înapoi comunității în orice mod posibil.