👤

Scrieti cazul si functia a tuturor substantivelor...din textul urmator..........
„În fiecare vară, noi trebuie să ajungem cel puțin o dată la vârful Omu, altfel n-o să ne meargă bine tot anul sau cel puțin aşa crede Anton, deşi mama spune că e doar o superstiţie personală, adică o prostie. Însă eu îl cred pe Anton, pentru că şi mie îmi place la vârful Omu. Am învăţat deja la geogra- fie că este cel mai înalt vårf din munţii Bucegi. [...]

N-o să putem să mergem la Omu chiar din primele zile! hotărăşte Anton, după ce ne cazăm la gazda noastră, doamna Roșca [...]. E un traseu greu, putem să facem febră musculară şi dup-aia nu ne mai ridicăm din pat. Iar când o să mergem la Omu, trebuie să fie o zi cu vreme bună, ca nu cumva să ne prindă ploaia sau furtuna pe platou. Una e să te plouă aici, în Buşteni, alta e la două mii de metri altitudine! [...]

În penultima zi, Anton se trezește la cinci, se hol- bează la cer vreo oră, ascultă de două ori buletinul meteo, după care pe la șapte ne zgâlțâie ca să ne trezească şi pe noi.

Gata! E senin sticlă! Pregătiți-vă că azi mer- gem la Omu! [...] DAU COROANĂ