👤

Recitește ultimele opt alineate ale textului dat. Justifică trăsăturile Malalei precizate mai jos, prin referire la fragmentul parcurs. curaj - generozitate - pacifism hotărâre - solidaritate. - Aba , i-am spus , tu mi-ai spus că , de vom crede în ceva mai mare decât viața noastră , atunci vocile noastre se vor înmulți , chiar și după ce vom muri. Nu ne puyem opri acum. A înțeles , mi-a zis că trebuie să fim atenți ce spunem și cui. În drum spre casă m-am întrebat ce m-aș face dacă un taliban ar veni să mă omoare. Ei bine , mi-aș fi scos pantoful și l-aș fi aruncat în el. Dar apoi m-am gândit: " Dacă arunci cu pantoful într-un taliban nu e nici o diferență între tine și el. Nu trebuie să-i tratezi pe alții cu cruzime. Trebuie să li te ipui prin pace și prin dialog." "Malala" , mi-am zis , " Spune-i cee în inima ta. Că vrei educație. Pentru tine. Pentru toate fetele. Pentru sora sau fata lui. Pentru el. Asta aveam de gând să fac. Apoi mi-am spus: "Acum poți să faci ce vrei."​

Răspuns :

Trăsăturile Malalei precizate în textul dat sunt evidentiate în fragmentul citat:

Curajul este ilustrat de hotărârea Malalei de a continua să lupte pentru educație, chiar și în fața amenințărilor și pericolelor. Ea se confruntă cu posibilitatea unui atac și, totuși, este hotărâtă să își exprime convingerile și să își apere dreptul la educație.
Generozitatea se manifestă în gândurile Malalei despre importanța educației pentru toți copiii, inclusiv pentru cei din comunitatea ei. Ea nu luptă doar pentru ea însăși, ci și pentru alții, dorind să ofere oportunitatea unei vieți mai bune pentru toți.
Pacifismul este exprimat prin reflecțiile Malalei despre modul în care trebuie să ne tratăm semenii și despre evitarea violenței în soluționarea conflictelor. Ea refuză să răspundă la violență cu violență și își propune să găsească soluții prin dialog și pace.
Hotărârea Malalei de a-și urma convingerile și de a lupta pentru educație este evidentă în decizia ei de a continua să își exprime opiniile, chiar și în ciuda riscurilor și presiunilor externe.
Solidaritatea este ilustrată prin dorința Malalei de a lupta pentru drepturile tuturor copiilor, indiferent de gen sau origine. Ea se identifică cu toți cei care sunt privați de educație și își asumă misiunea de a lupta pentru drepturile lor.
Prin aceste trăsături, Malala demonstrează o înțelegere profundă a valorilor umane și a importanței luptei pentru drepturile fundamentale ale omului, evidențiind curajul, generozitatea, pacifismul, hotărârea și solidaritatea în fața adversității.