Răspuns :
Explicație pas cu pas:
Pentru a calcula x, trebuie să efectuăm operațiile de adunare și scădere în ordinea în care apar în expresie: x = -13 - (-35) - (+57) - (-79). Începem cu parantezele și semnele negative: x = -13 + 35 - 57 + 79. Continuăm cu adunarea și scăderea: x = 4.
Pentru a calcula y, aplicăm aceeași logică: y = -24 + (-46) - (-68) + (-80). Efectuăm operațiile de adunare și scădere: y = -24 - 46 + 68 - 80. Continuăm cu adunarea și scăderea: y = -82.
Acum putem calcula x - y: x - y = 4 - (-82) = 4 + 82 = 86.
Pentru a calcula -13579 - z - y, vom înlocui valorile în expresie: -13579 - z - y = -13579 - (-11 - (-33) - (+55)) - (-24 - 46 + 68 - 80). Efectuăm operațiile de adunare și scădere în ordinea în care apar în expresie: -13579 - (-11 + 33 - 55) - (-24 - 46 + 68 - 80). Continuăm cu adunarea și scăderea: -13579 - (-33) - (-24 - 46 + 68 - 80). Continuăm cu adunarea și scăderea: -13579 + 33 - (-24 - 46 + 68 - 80). Continuăm cu adunarea și scăderea: -13579 + 33 - (-82). Continuăm cu adunarea și scăderea: -13579 + 33 + 82. Continuăm cu adunarea și scăderea: -13546.
Deci, -13579 - z - y = -13546.