👤

zi la propozițiile Soarele strălucește pe cerul senin florile înfloresc în grădină mea primăvara copiii se joacă fericiți în parc păsărea cântă în copacul din curtea vecinului valurile mărilor vezi malul cu putere păsările zboară în cerul înstelat Luna luminează întunericul nopții vântul admini adie ușor prin frunzele copacilor câinele la zi la propozițiile zi la propozițiile Soarele strălucește pe cerul senin florile înfloresc în grădina mea primăvara copiii se joacă fericiți în parc pasărea cântă în copacul din curtea vecinului valurile mării lovesc malul cu putere păsările zboară în cerul înstelat Luna luminează întunericul nopții vântul adie ușor prin frunzele copacilor câinele latră în curtea când în curte când cineva se apropie cântecul păsărilor trezește natura în fiecare dimineață la aceste propoziții trebuie să zici un subiect și predicat să bară s s/p/v ​

Zi La Propozițiile Soarele Strălucește Pe Cerul Senin Florile Înfloresc În Grădină Mea Primăvara Copiii Se Joacă Fericiți În Parc Păsărea Cântă În Copacul Din C class=

Răspuns :

• Soarele straluceste pe cerul senin.

soarele-subiect

straluceste-predicat

• Florile infloresc in gradina mea primavara.

florile-subiect

infloresc-predicat

• Copiii se joaca fericiti in parc

copiii-subiect

se joaca-predicat

• Pasarea canta in copacul din curtea vecinului.

pasarea-subiect

canta-predicat

• Valurile marii lovesc valurile cu putere.

valurile-subiect

loves-predicat

• Pasarile zboara in cerul instelat.

pasarile-subiect

zboara-predicat

• Luna lumineaza intunericul noptii.

luna- subiect

lumineaza- predicat

• Vantul adie usor prin frunzele copacilor.

vantul-subiect

adie-predicat

• Cainele latra in curte cand cineva se apropie.

cainele-subiect

latra-predicat

• Cantecul pasarilor trezeste natura...

cantecul-subiect

trezeste-predicat

sper ca te am ajutat, daca vrei te poti abona:)