👤

funcția sintactica pronumelui dumneata​

Răspuns :

Răspuns:

Bună!

Funcțiile sintactice

Funcțiile sintacticePronumele de politețe îndeplinește următoarele funcții sintactice:

Funcțiile sintacticePronumele de politețe îndeplinește următoarele funcții sintactice:A. SUBIECT ÎN NOMINATIV (N.) SAU GENITIV (G.)

Funcțiile sintacticePronumele de politețe îndeplinește următoarele funcții sintactice:A. SUBIECT ÎN NOMINATIV (N.) SAU GENITIV (G.)Dumneata nu înțelegi?

Funcțiile sintacticePronumele de politețe îndeplinește următoarele funcții sintactice:A. SUBIECT ÎN NOMINATIV (N.) SAU GENITIV (G.)Dumneata nu înțelegi?Dumnealui e o persoană săritoare.

Funcțiile sintacticePronumele de politețe îndeplinește următoarele funcții sintactice:A. SUBIECT ÎN NOMINATIV (N.) SAU GENITIV (G.)Dumneata nu înțelegi?Dumnealui e o persoană săritoare.Dumneaei nu are pașaport.

ATRIBUT ÎN GENITIV SAU ALTE CAZURI

ATRIBUT ÎN GENITIV SAU ALTE CAZURITelefonul dumnealui e defect.

ATRIBUT ÎN GENITIV SAU ALTE CAZURITelefonul dumnealui e defect.Ele, dumnealor, ne-au ajutat mult.

ATRIBUT ÎN GENITIV SAU ALTE CAZURITelefonul dumnealui e defect.Ele, dumnealor, ne-au ajutat mult. C. COMPLEMENT DIRECT ÎN ACUZATIV

ATRIBUT ÎN GENITIV SAU ALTE CAZURITelefonul dumnealui e defect.Ele, dumnealor, ne-au ajutat mult. C. COMPLEMENT DIRECT ÎN ACUZATIV Noi te înțelegem pe dumneata.

ATRIBUT ÎN GENITIV SAU ALTE CAZURITelefonul dumnealui e defect.Ele, dumnealor, ne-au ajutat mult. C. COMPLEMENT DIRECT ÎN ACUZATIV Noi te înțelegem pe dumneata.Am discutat cu dumneaei.

ATRIBUT ÎN GENITIV SAU ALTE CAZURITelefonul dumnealui e defect.Ele, dumnealor, ne-au ajutat mult. C. COMPLEMENT DIRECT ÎN ACUZATIV Noi te înțelegem pe dumneata.Am discutat cu dumneaei.D. COMPLEMENT INDIRECT ÎN DATIV SAU ÎN GENITIV

ATRIBUT ÎN GENITIV SAU ALTE CAZURITelefonul dumnealui e defect.Ele, dumnealor, ne-au ajutat mult. C. COMPLEMENT DIRECT ÎN ACUZATIV Noi te înțelegem pe dumneata.Am discutat cu dumneaei.D. COMPLEMENT INDIRECT ÎN DATIV SAU ÎN GENITIVLe-am telefonat dumnealor.

ATRIBUT ÎN GENITIV SAU ALTE CAZURITelefonul dumnealui e defect.Ele, dumnealor, ne-au ajutat mult. C. COMPLEMENT DIRECT ÎN ACUZATIV Noi te înțelegem pe dumneata.Am discutat cu dumneaei.D. COMPLEMENT INDIRECT ÎN DATIV SAU ÎN GENITIVLe-am telefonat dumnealor.Câinele s-a năpustit asupra dumnealor.

ATRIBUT ÎN GENITIV SAU ALTE CAZURITelefonul dumnealui e defect.Ele, dumnealor, ne-au ajutat mult. C. COMPLEMENT DIRECT ÎN ACUZATIV Noi te înțelegem pe dumneata.Am discutat cu dumneaei.D. COMPLEMENT INDIRECT ÎN DATIV SAU ÎN GENITIVLe-am telefonat dumnealor.Câinele s-a năpustit asupra dumnealor.