Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
f(1) = -2*1 + 4
f(2) = -2*2 + 4
f(3) = -2*3 + 4
............
f(20) = -2*20 + 4
______________
S = -2*(1 + 2 + 3 + ... + 20) + 20*4
= -2*20*21/2 + 20*4
= -20*21 + 20*4
= 20*(-21 + 4)
= 20*(-17)
= -340
f(1)=-2×1+4=2
f(2)=-2×2+4=-4+4=0
f(3)=-2×3+4=-6+4=-2
f(4)=-2×4+4=-8+4=-4
....
f(20)=-2×20+4=-36
observi ca functia scade din 2 in 2 astfel suma S va fi:
S=2-2-4-6-...-36
dai factor comun -2, dar lasi primul termen in pace
S=2-2(1+2+3+...+18)
folosesti suma lui gauss pentru paranteza
S=2-2×(18×19)/2
2 se simplifica cu 2 si iti ramane
S=2-18×19=2-342=-340