👤

2. *Distingeți substantivele la numărul singular de cele la numărul plural! - (...) Ţi-ai închinat toată viața Omului. Pentru tine, Omul e totul! Nu trăieşti decât pentru Om! Ce idee! Urşii se omoară după miere și zmeură, vulpile se dau în vânt după găini, berzele sunt nebune după broaște. Eu, de pildă, mă bucur că e vară - ooo, nu pot să sufǎr iernile - ciripesc cât îmi place, caut râme şi semințe și nu-mi pasă de nimic! Şi de nimeni! Nici de Om nu-mi pasă! El cu ale lui, eu cu ale mele. Uite, și pisica. Mai degrabă o interesează şoarecii sau ghemele de lână. Nu zic, stă pe lângă Om, dar nu exagerează ca tine. N-am auzit până acum de vreo poveste Pisica soldatului". Pe când de Câinele soldatului" a auzit toată lumea. Câinele tresări. Era o poveste care-i trezea amintiri dureroase. după: https://anamariamarinescu.wordpress.com/2014/04/28/câinele-de-silvia-kerim/​

Răspuns :

Substantive la numărul singular: viața, Omului, Omul, idee, vară, iernile, pisica, poveste, amintiri.

Substantive la numărul plural: urșii, miere, zmeură, vulpile, găini, berzele, broaște, râme, semințe, șoarecii, ghemele.