Răspuns:
Pentru a rezolva această expresie, urmărim ordinea operațiilor:
1. Calculăm întâi parantezele interioare: 3600:12:30 = 3600/(12*30) = 10
2. Continuăm cu scăderea din paranteza: 61 - 10 = 51
3. Apoi, înmulțim rezultatul cu 6: 6 * 51 = 306
4. În parantezele exterioare, calculăm produsul: 6 * 306 = 1836
5. Continuăm cu scăderea: 812 - 1836 = -1024
6. Înmulțim acest rezultat cu 4: -1024 * 4 = -4096
7. Împărțim rezultatul la 9: -4096 / 9 ≈ -455.11
Deci, rezultatul expresiei este aproximativ -455.11.