👤
Jonsmicht1
a fost răspuns

Completează cu formele pronumelor personale învățate, apoi repartizează-le în tabel. laca, mãi băbuşcă, ce odor t-am adus Numai să- ncenat şi frumuşel de nu se mai poate. ǎ-.. trăiască! Un băiat ochios, seamănă ție, ruptă bucățică! [...] Acum pune de oare şi grijește......cum știi ...... se grijesc băieții: că, după cum vezi, îi cam colbäit, mititelul! [...] înfricoşa, că...... sunt! Trezeşte pe mama şi du-...... la împăratul de-...... spune - Tată, nu fac podul. Moşneagul atunci zise îngăimat: - D'apoi ai să...... poți face, dragul tatei? Despre asta n-aibi grijă, tată, că eşti cu......... Numai du...... si vesteşte împăratului ce-am Baba, atunci, venindu-şi în sine, sărută băiatul şi zise: ****** - Dragul mamei, drag! Nu-..... pune viața în primejdie, şi pe....... i, cu inima arsă şi fără niciun sprijin!" Numărul singular soana I Persoana a II-a Persoana a III-a Persoana I să...... laşi, tocmai acum, (Ion Creangă, Povestea porcului) Numărul plural Persoana a II-a Persoana a III-a ​

Răspuns :

Răspuns:laca, mãi băbuşcă, ce odor t-am adus Numai să- ncenat şi frumuşel de nu se mai poate. ǎ-**l** trăiască! Un băiat ochios, seamănă ție, ruptă bucățică! [...] Acum pune de oare şi grijește......**lui** cum **ştie** ...... se grijesc băieții: că, după cum vezi, îi cam colbäit, mititelul! [...] înfricoşa, că **sunt**! Trezeşte pe mama şi du-...... la împăratul de-...... spune - Tată, nu fac podul. Moşneagul atunci zise îngăimat: - D'apoi ai să...... **îl** poți face, dragul tatei? Despre asta n-aibi grijă, tată, că eşti cu **noi**. Numai du-... si vesteşte împăratului ce-am Baba, atunci, venindu-şi în sine, sărută băiatul şi zise: - Dragul mamei, drag! Nu-..... pune viața în primejdie, şi pe **tine**, cu inima arsă şi fără niciun sprijin!" Numărul singular soana I Persoana a II-a Persoana a III-a Persoana I **mă**, **noi** **eu** **lui**, **tine** Numărul plural Persoana a II-a Persoana a III-a

Explicație: