Răspuns :
Răspuns:
Dialog între Vlad Țepeș și Mahomed al II-lea:
**Vlad Țepeș:** Salut, Sultanule Mahomed al II-lea. Îmi pare bine să te întâlnesc.
**Mahomed al II-lea:** Salut, Vlad Țepeș. Ce te aduce în fața mea astăzi?
**Vlad Țepeș:** Sunt aici pentru a discuta despre țara mea, Valahia, și despre relația noastră în viitor.
**Mahomed al II-lea:** Ah, Valahia... Țin minte că ne-ai refuzat cererea de a plăti tributul.
**Vlad Țepeș:** Da, pentru că țara mea nu va fi sub supunerea ta. În plus, dorim să păstrăm pacea și independența noastră.
**Mahomed al II-lea:** Independență, spui? Constantinopolul este următorul meu obiectiv, și nici Valahia și nici alt stat din jur nu va sta în calea mea.
**Vlad Țepeș:** Eu și oamenii mei avem curajul să ne apărăm țara și poporul nostru. Nu vom ceda în fața amenințărilor tale.
**Mahomed al II-lea:** Curajul tău este de apreciat, Vlad Țepeș, dar trebuie să înțelegi că puterea mea este copleșitoare. Constantinopolul va fi cucerit, iar supunerea ta sau a altora va fi inevitabilă.
**Vlad Țepeș:** Nu putem să ne lăsăm copleșiți de frică. Vom lupta până la ultimul suflător pentru libertatea și integritatea țării noastre.
**Mahomed al II-lea:** Atunci, Vlad Țepeș, să vedem cine va fi mai puternic în acest joc al destinului. Dar să nu uiți că am ochii peste tot și că nu voi tolera niciun act de rezistență excesivă.
**Vlad Țepeș:** Vom vedea, Mahomed al II-lea. Până atunci, să trăiască Târgoviștea și curajul poporului meu!
[Interpretare în fața clasei.]