👤

Va rog ajutați-ma rapid!!dau coroana dacă este corect!!

Recunoaşte o trăsătură a personajului aşa cum reiese din fragmentul dat, evidențiind şi un mijloc de caracterizare

-Făt-Frumos, Făt-Frumos, decât să-ţi încarci sufletul cu mine, mai bine ai face să-mi legi aripa, ca mult bine ţi-oi prinde. Aleodor îl ascultă, căci era băiat viteaz şi de treabă, şi îi legă aripa. Când era să plece, corbul îi zise: - Ţine peniţa asta, voinicule, şi când vei gândi la mine, eu voi fi la tine. Luă peniţa Aleodor, şi-şi cătă de drum. Dară nu făcu ca la o sută de paşi şi iată că dete peste un tăune. Când se gătea a-l strivi cu piciorul, tăunele zise:
- Cruţă-mi viaţa, Aleodor împărat, şi eu te voi mântui pe tine de la moarte. Ţine acest pufuleţ din aripioara mea, şi când vei gândi la mine, eu voi fi la tine. Auzind Aleodor unele ca acestea, şi că îi zise piciorul şi lăsă pe tăune să se ducă în voia lui. pre nume, odată ridică ​

Răspuns :

Răspuns:

Din gesturile si faptele sale. Aleodor are un suflet bun si un comportament bland. Imi motivez afirmatia cu urmatruk citat:

"Aleodor il asculta, caci era baiat viteaz si de treaba, si ii lega aripa".

Făt-Frumos este caracterizat ca fiind un băiat viteaz și de treabă. Aripa legată și pufulețul din aripioara tăunului sunt mijloace de caracterizare care subliniază legătura și ajutorul pe care personajul principal, Aleodor, le primește de la acești doi.