👤

94 2 Citeşte textul scris de Marius şi formulează un răspuns Îmi place să mă joc cu prietenii mei, Sanda Alina şi Mircea. leri am ieşit cu toții afară . Mircea a propus să atacăm mărul vecinului, adică să aplecăm ramurile de peste gard cu corzile fetelor şi să culegem merele. Eu am decis să nu particip. În primul rând, nu-mi plac merele crude. Apoi, dacă mi-ar plăcea, as găsi o altă soluție ca să mi le procur. În sfârşit, nu am avut parte de mere, ci de glume răutăcioase. Tu ce crezi despre decizia mea? ​

Răspuns :

Răspuns:

Eu cred că ai făcut ce trebuie deoarece nu este bine să furi și nu trebuie să mănânci ce nu îți place.

Explicație:

Sper că te-am ajutat.

Răspuns:

Decizia ta de a nu participa la acțiunea de a "ataca" mărul vecinului a fost înțeleaptă și matură. Ai evaluat situația pe baza propriilor valori și preferințe, ceea ce este un semn de integritate. Ai luat în considerare consecințele acțiunilor tale și ai ales să nu te implici într-o activitate care încalcă regulile de bună vecinătate și posibil legea. De asemenea, ai gândit la alternative pentru a-ți satisface dorințele într-un mod etic. Chiar dacă ai fost subiectul glumelor răutăcioase, ai rămas fidel principiilor tale, ceea ce este admirabil. Este important să ne respectăm propriile convingeri și să ne asumăm deciziile, chiar dacă asta înseamnă să stăm deoparte de activitățile grupului.