👤
Opintea713
a fost răspuns

Alcatuieste 5 probleme de logica capcana.DAU COROANA!!!!!​

Răspuns :

Desigur, iată câteva probleme de logică capcană pentru tine:

1. Un om a fost găsit mort într-o cameră complet goală, fără ferestre și uși. Singurele obiecte din cameră sunt un oglinjoară și o minge de fotbal. Cum a murit omul?

2. Un bărbat își duce câinele la plimbare în parc în fiecare zi, dar niciodată nu îl ține în lesă. Cu toate acestea, câinele nu fuge niciodată și rămâne lângă bărbat. Cum este posibil?

3. Un om este găsit înghețat în mijlocul unei păduri, cu hainele sale complet uscate. Cum a murit și de ce hainele lui sunt uscate?

4. Un autobuz pleacă dintr-un oraș și merge înainte pentru 10 kilometri, apoi face o întoarcere completă și se întoarce în același oraș. Șoferul autobuzului și pasagerii sunt aceiași, dar niciunul nu coboară din autobuz în timpul întoarcerii. Cum este posibil?

5. Un om se uită la o fotografie și spune: "Frații și surorile mele au jumătate din vârsta mea, dar eu am jumătate din vârsta lor." Câte persoane sunt în fotografie?

Sper că sunt bune!

Desigur, iată rezolvarea pentru problemele de logică capcană:

1. Omul s-a uitat în oglinjoară și a văzut moartea sa. A fost atât de șocat încât a murit.

2. Câinele este un câine de statuară sau un câine de jucărie pe care bărbatul îl duce cu el. Nu este un câine adevărat.

3. Omul a murit deoarece era într-o pădure în timpul iernii și a înghețat. Hainele sale sunt uscate pentru că a fost înghețat rapid și nu a avut timp să se ude.

4. Autobuzul face o întoarcere într-un oraș diferit, care se află la aceeași distanță de 10 kilometri de orașul de unde a plecat. Astfel, șoferul și pasagerii rămân aceiași, dar într-un alt oraș.

5. În fotografie sunt trei persoane: omul care se uită la fotografie și frații/surorile sale. Toți au jumătate din vârsta celorlalți.