Răspuns :
Răspuns:
### Fisa de Lectura: "Intrebari mari de la cei mici...la care raspund niste oameni foarte importanti" de Gemma Elwin Harris
**Titlul:** "Intrebari mari de la cei mici...la care raspund niste oameni foarte importanti"
**Autorul:** Gemma Elwin Harris
**Locul și Timpul Întâmplării:** Locul desfășurării întâmplărilor este divers, având ca punct central întrebările esențiale ale copiilor. Timpul este continuu, reflectând curiozitatea persistentă a copiilor de-a lungul generațiilor.
**Personaje:**
1. **Cei mici cu întrebări mari:** Reprezentanți ai diverselor vârste și culturi, aducând întrebări inedite și profunde.
2. **Oameni foarte importanți:** Specialiști și experți care oferă răspunsuri la întrebările copiilor.
**Cuvinte Necunoscute:**
- Explorator: O persoană care cercetează și descoperă noi lucruri.
- Filosof: O persoană care se ocupă de studiul problemelor fundamentale ale existenței și cunoașterii.
- Innovator: O persoană care aduce idei și inovații noi.
**Expresii Frumoase:**
- "Curiozitatea copiilor este farul care îi ghidă pe oceanele cunoașterii."
- "Întrebările mici pot aduce răspunsuri mari."
**Rezumat Pe Scurt:**
Cartea explorează întrebările fascinante puse de copii și oferă răspunsuri de la oameni cu experiență și cunoștințe vaste. Fiecare întrebare devine o poartă către înțelegerea lumii dintr-o perspectivă surprinzătoare.
**M-a Impresionat Foarte Mult:**
Modul în care autorul transformă întrebările inocente ale copiilor într-o călătorie captivantă prin cunoaștere și descoperire, implicând oameni importanți din diverse domenii.
**Personajul Meu Preferat, De Ce?**
Prefer personajul copilului curios, deoarece își exprimă nedumeririle cu sinceritate și deschidere, reprezentând esența explorării fără limite.
**Nu Mi-a Plăcut:**
Nu mi-a plăcut lipsa unor detalii specifice despre unii dintre oamenii foarte importanți, dorind mai multe informații despre contribuțiile lor.