👤

Imi poate spune cineva daca e corect facut?

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă amânarea unor acțiuni poate avea sau nu consecinţe în viaţa unui om, folosind atât informații din fragmentul extras din articolul Ce-ați amâna(t) să faceţi în viaţă? scris de Marius Chivu, cât și la experienţa personală sau culturală.

Amanarea unor actiuni poate avea consecinte drastice in viata unui om
In opinia mea, amanarea unor actiuni poate opri evolutia in viata noastra profesionala cat si cea sociala
In primul rand, evolutia vietii noastre sociale poate stagna daca nu luam masuri. Atunci cand avem parte de sentimente sau idei neimpartasite putem pierde sansa de a ne face prietenii noi si alte relatii sociale importante pentru evolutia noastra. Ca exemplu il putem lua pe Andrei Dosa si marturisirea lui din text. Acesta a avut sansa de a actiona in concordanta cu sentimentele sale de afectiune fata de fata pe care o placea, dar acesta a ales sa nu faca nimic in legatura cu asta, pierzand sansa de a lega o prietenie sau o relatie amoroasa ce l-ar fi ajutat in evolutia sa ca persoana.
In al doilea rand, viata noastra profesionala poate fi afectata de catre abstinenta noastra in incercarea de a lega relatii sociale noi ce ar putea sa ne ofere un impuls in viata profesionala. Din experienta personala pot spune ca am ratat o sumedenie de locuri de munca si job-uri din cauza faptului ca am lasat anxietatea sa puna stapanire pe mine ei nu m-am riscat sa incerc lucruri noi. Aceste job uri m-ar fi ajutat pe plan profesional cat si social, mi-ar fi daruit noi cunostiinte in anumite domenii. Acestea contribuind in evolutia persoanei mele
In concluzie, amanarea unor actiuni poate avea consecinte in viata unui om.