👤
Bobyca21
a fost răspuns

Găsește fiecare și analizează substantivele ca in modelul dat **Substantiv ..., simplu sau compus, gen ..., număr ..., cazul ..., articulat cu articolul hotărât sau nehotărât dau nearticulat, functia sintactică de ...**

TEXTUL ESTE IN IMAGINEA ALĂTURATĂ

Va rog , dau 15 puncte + coroana​

Găsește Fiecare Și Analizează Substantivele Ca In Modelul Dat Substantiv Simplu Sau Compus Gen Număr Cazul Articulat Cu Articolul Hotărât Sau Nehotărât Dau Near class=

Răspuns :

Răspuns:

mama-(cine mi a făcut?) subst comun, nr sg, gen fem, caz N, art cu art hotărât,, a " , fs de subiect

o bucurie -( ce mi a făcut?) subst comun, nr sg, gen fem, caz Ac, art cu art nehotărât,, o " , fs de compl direct

rochia- ( ce mi a luat?) subst comun, nr sg, gen fem, caz Ac, fs de c d

din toamna-(de când dorită?) subst comun, nr sg, gen fem, caz Ac, precedat de prep simplă,, din " , nearticulat, fs de circ de timp

preturile-( cine îngreunează?) subst comun, nr PL, gen neutru, caz N, fs de subiect

achiziția - ( ce îngreunează?) subst comun, nr sg, gen fem, art cu art hotărât,, a " , caz Ac, fs de C d

articol - (achiziția cui?) subst comun, nr sg, gen fem., nearticulat, caz D, fs de C i

perioada -( ce îngreunează?) subst comun, nr sg, gen fem, art cu art hotărât,, a " , caz Ac, fs de C d

reducerilor -( a cui perioada?) subst comun, nr pl, gen fem, art cu art hotărât,, lor " , caz G, fs de at subst gen

finale -( care reduceri?) subst comun, nr pl, gen fem, caz Ac, fs de at adj

produse- ( ce lua?) sunt comun, nr pl, gen neutru, caz Ac, fs de c d