p) 1. Se consideră ecuația: p) 3(2x+1)-2(x-2)=-2(2-x)+3(x+3), x≤R. a) Stabiliți dacă 0 este soluţie a ecuaţiei date. va rog frumos
![P 1 Se Consideră Ecuația P 32x12x222x3x3 XR A Stabiliți Dacă 0 Este Soluţie A Ecuaţiei Date Va Rog Frumos class=](https://ro-static.z-dn.net/files/d40/d4d408e4e2e5f0242c5eabb85677ea10.jpg)
Răspuns:
Pentru a verifica dacă 0 este soluția ecuației date, vom înlocui x cu 0 în ecuație și vom verifica dacă obținem o egalitate adevărată sau falsă.Ecuația dată este:
3
(
2
�
+
1
)
−
2
(
�
−
2
)
=
−
2
(
2
−
�
)
+
3
(
�
+
3
)
3(2x+1)−2(x−2)=−2(2−x)+3(x+3)Înlocuim x cu 0:
3
(
2
∗
0
+
1
)
−
2
(
0
−
2
)
=
−
2
(
2
−
0
)
+
3
(
0
+
3
)
3(2∗0+1)−2(0−2)=−2(2−0)+3(0+3). 3(1)-2(−2)=−2(2)+3(3)+
9
3−(−4)=−4+9. 3+4=5
7=5
Egalitatea este falsă, deci 0 nu este soluția ecuației date.
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
3·(2x+1) - 2·(x-2) = -2·(2-x) + 3·(x+3) ; x ∈ R
a) x = 0 =>
3·(2·0+1) -2·(0-2) = -2·(2-0) +3·(0+3) <=>
3+4 = -4+3 => 7 = -1 => x = 0 nu este solutie a ecuatiei
-------------
b) 3·(2x+1) - 2·(x-2) = -2·(2-x) + 3·(x+3) <=>
6x+3-2x+4 = -4+2x+3x+9 =>
4x-5x = 5-7 => -x = -2 => x = 2