👤

Vreau sa ma ajutati si pe mine va rog rapid, vreau rezolvare completa, raman dator
1. (2x-1) la puterea a-2-a + ( 3x-2 ) la puterea a- 2 -a + (3x-2)(3x+2) -6x (2x-1)
2. (3√2 - 16√5 + 2√18 - 5√72 ) : √2

Va rog am 30 minute limita, dau coronita.


Răspuns :

1. (4x la a doua + 4x - 1) + (9x la puterea a doua +12x - 4) + (9x la puterea a doua - 4 ) - (12x la puterea a doua - 6x) =
= 4x la puterea a doua + 4x - 1 + 9x la puterea a doua + 12x - 4 + 9x la puterea a doua - 4 - 12x la puterea a doua +6x =
= 5x la puterea a doua + 6x - 9 (rezultatul final)
2. poate ma ocup mai incolo

am revenit 
 
2. (3√2 -16√5 +6√2 -30√2) : √2
 =(-16√5 -21√2) : √2              / x√2
 =(-16√10 -42) : 2
 =-8√10 -21
 asa cred eu ca se rezolva