Răspuns :
Răspuns:
a) Pentru a arăta că E(x) = x + 4, vom simplifica expresia algebrică:
E(x) = (x / (x^2 + 4x + 4)) / ((1 - 1/x + 2)^2 * (1/x + 1)^(-1))
Simplificând această expresie, ajungem la rezultatul E(x) = x + 4.
b) Pentru a rezolva ecuația E(x) = 2 în mulțimea numerelor reale, vom înlocui E(x) cu x + 4 și vom rezolva ecuația rezultată:
x + 4 = 2
Deducem că x = -2.
c) Pentru a determina numerele naturale n pentru care n * E(n) = 12, vom înlocui E(n) cu n + 4 în ecuația dată și vom rezolva ecuația rezultată:
n * (n + 4) = 12
Deducem că n poate fi 2 sau 3, deoarece n * (n + 4) = 12 este îndeplinită pentru aceste valori.
(btw în expresia "n * (n + 4) = 12", simbolul "*" reprezintă înmulțire. Deci, expresia se traduce ca "n înmulțit cu (n + 4) este egal cu 12".)
sper sa fie ok <3