Răspuns :
Răspuns:
Pentru a rezolva aceste ecuații, vom urma ordinea de priorități a operațiilor: mai întâi parantezele, apoi puterile, apoi înmulțirile și împărțirile și în final adunările și scăderile. Să începem:
a) [+4-(-9+5-8):(+6-10+2)]:(-2) =
[+4-(-12):(-2)]:(-2) =
[+4-(6):(-2)]:(-2) =
[+4-(-3)]:(-2) =
[+4+3]:(-2) =
(7):(-2) =
-3.5
b) [-9--6+8-7):(-3+9-1)]:(-4)=
[-9+6+8-7):(-3+9-1)]:(-4)=
[-2+8-7):(-3+9-1)]:(-4)=
[-1):(-3+9-1)]:(-4)=
(-1):(-3+8)]:(-4)=
(-1):(5):(-4)=
-0.2
c) [-8-(-3+9-1):(-7+2+4)]:(-3) =
[-8-(5):(-7+2+4)]:(-3) =
[-8-(-1):(-7+2+4)]:(-3) =
[-8-(-1):(7)]:(-3) =
[-8+1:(7)]:(-3) =
(-7:(7)):(-3) =
-1:(-3) =
0.333... ≈ -0.333...
d) [-2+(-7+3+8):(+6-8-2)]:(-3) =
[-2+4:(-4)]:(-3) =
[-2-1]:(-3) =
-3:(-3) =
1
e) [-3+(-6-4+5):(+3+7-9)]:(-4)=
[-3-5:(1)]:(-4)=
[-3-5]:(-4)=
-2:(-4)=
0.5
f) [+8-(-9+2+5):(--8+3+4)]:(-2)=
[+8-(-2):(-5)]:(-2)=
[+8-0:(-5)]:(-2)=
[+8-0]:(-2)=
(8):(-2)=
-4
g) [+7-(-9+7+4):(-5+4-1)]:(-2) =
[+7-(2):(-2)]:(-2) =
[+7-(-1)]:(-2) =
[+7+1]:(-2) =
(8):(-2) =
-4
h) [+1-(+4-6-7):(-8+2+3)]:(-2) =
[+1-(-9):(-3)]:(-2) =
[+1-(3):(-3)]:(-2) =
[+1-(-1)]:(-2) =
[+1+1]:(-2) =
(2):(-2) =
-1
i) [-9-(-7+3+9):(+2-8+1)]:(-4)=
[-9-(5):(0)]:(-4)=
[-9-(-5)]:(-4)=
[-9+5]:(-4)=
(-4):(-4)=
1
j) [+2-(-1+3-7):(+7-6-2)]:(-3) =
[+2-(5):(3)]:(-3) =
[+2-1]:(-3) =
(1):(-3) =
-0.333... ≈ -0.333...
Sper că aceste rezultate sunt utile! Dacă ai alte întrebări sau nelămuriri, nu ezita să întrebi!