👤
a fost răspuns

Completează spațiile libere din textul de mai jos, reprezentând comentariul unui turist care vizitează orașul Alba Iulia , cu forma corectă a cuvintelor scrise între paranteze.

Alba Iulia este un oraș…………….(care, genitiv) farmec se dezvăluie treptat celor care pot ………………. (a privi,conjunctiv,prezent) cu inima!

1. Ea își (a crea, prezent) ..................propriile (rochie, plural, articulat) ...................din (articol nehotărât, plural) .....................materiale aduse tocmai din Franța.
2. Mama (a dori, cond. –opt., perfect) ...............să-i spun câte (roșie, plural)........... am cules de pe câmp, dar acestei (idee, dativ).................m-am opus, că (a vrea, imperfect) să fie o surpriză.
3. Colegii (vostru, plural)..................... m-au invitat să petrecem la marginea (alee, Genitiv) .................(plină, G.) ...............cu ghiocei câteva clipe minunate.
4. (A fi, imperativ)................. disciplinat, că (alt fel/ altfel) te (a pedepsi, viitor simplu) ............................!
5. (Macaragiu, plural, articulat) ......................... (aceea/aceia) ...................au dărâmat din greșeală un stâlp.
6. ( A zice, imperativ)................ să se pregătească de cină, că doar (a ști, prezent) că de obicei întârzie.
7. (Copil, plural, articulat, Dativ)...................... să le faci numai (bucurie, plural, articulat)....................., căci sunt atât de inocenți!
8. Acei (membru, plural)........................... nu au venit la ședința de deschidere a clubului pentru care (a activa, plural, imperfect)............................... .
9. A ști (prezent, persoana a II-a singular) .....................să te distrezi alături de (celebru, plural).................................... actori ai teatrului acela? Cine il face pe asta corect ia de la mije 100 de lei❤️ bafta

Răspuns :

Răspuns:

Alba Iulia este un oraș al cărui farmec se dezvăluie treptat celor care pot privi cu inima!

1. Ea își creează propriile rochii din materiale aduse tocmai din Franța.

2. Mama ar fi dorit să-i spun câte roșii am cules de pe câmp, dar acestei idei m-am opus, că voiam să fie o surpriză.

3. Colegii voștri m-au invitat să petrecem la marginea aleii cu ghiocei câteva clipe minunate.

4. Fii disciplinat, că altfel te voi pedepsi în viitorul simplu.

5. Macaragii aceia au dărâmat din greșeală un stâlp.

6. Ziceți să vă pregătiți de cină, că doar știu că de obicei întârzie.

7. Copiii să le faci numai bucurie, căci sunt atât de inocenți!

8. Acei membri nu au venit la ședința de deschidere a clubului pentru care activau în trecut.

9. Știi să te distrezi alături de cei celebri actori ai teatrului acela?

deja nu cred ca osami dai 100 de lei

Explicație:

Ez ba puta am luat punctele