👤
Needhelp14
a fost răspuns

Urgent! Dau coroana!!!Preţul de vânzare al unui bun este în T0 de 3 mil. u.m., ponderea costului său unitar în preţ fiind de 80%. În perioada următoare (T1), producătorul intenţionează să dubleze rata profitului, calculată la cost. Ştiind că preţul de vânzare rămâne constant, determinați, scriind algoritmul folosit pentru efectuarea calculelor şi precizând semnificația notațiilor din formulele utilizate: a) rata profitului, la cost, în T1; b) costul mediu în T1. Am nevoie de o soluție completă, cu calculații şi numere.​

Răspuns :

Nu stiu îmi pare rău dacă as sti te-as ajuta cu mare drag

Pentru a rezolva această problemă, vom folosi următorul algoritm:

a) Pentru a calcula rata profitului la cost în T1, vom începe prin a determina costul unitar al bunului în T0. Din informațiile date, știm că ponderea costului în prețul de vânzare în T0 este de 80%. Astfel, putem calcula costul unitar în T0 folosind formula: cost_unitar_T0 = preț_vânzare_T0 * 80%.

După aceea, vom calcula rata profitului la cost în T1. Pentru a dubla rata profitului, vom înmulți costul unitar în T0 cu 2: rata_profit_T1 = cost_unitar_T0 * 2.

b) Pentru a calcula costul mediu în T1, vom folosi formula: cost_mediu_T1 = cost_unitar_T0 + rata_profit_T1.

Semnificația notațiilor din formule:

- preț_vânzare_T0 reprezintă prețul de vânzare în T0.

- cost_unitar_T0 reprezintă costul unitar în T0.

- rata_profit_T1 reprezintă rata profitului la cost în T1.

- cost_mediu_T1 reprezintă costul mediu în T1.