👤

Redactează o compunere de 100-150 de cuvinte, în care să descrii un peisaj preferat, în care să apară cel puţin două pronume personale în cazul genitiv, respectiv cazul dativ. În realizarea compunerii, vei urmări: → să precizezi două elemente ale contextului spatio-temporal; → să prezinţi elementele tabloului descris; → să foloseşti cel puțin două pronume personale în cazul genitiv, respectiv cazul dativ, pe care le vei sublinia; → să respecţi limita de spațiu indicată.​

Răspuns :

Răspuns:

Unul dintre peisajele mele preferate este într-o zi de vară, la marginea unei păduri, în timpul apusului. Soarele coboară lent pe cerul portocaliu și razele sale pătrund prin ramurile dese ale copacilor. În jur, se aud ciripitoarele păsări care se întorc în cuiburile lor și vântul ușor mișcă frunzele verzi deasupra mea. Sub un copac înalt și bogat, găsesc o bancă rustică și mă așez pe ea, în timp ce privirile mi se opresc asupra unui lac liniștit și limpede. În depărtare, văd munții albaștri împrejmuiți de nori pufoși. Mă gândesc la câte frumuseți ascunde natura și cât de important este să o protejăm. Aici, în această liniște și frumusețe, îmi dau seama cât de valoroase sunt momentele de pauză și de relaxare. Simt cum sufletul meu se încarcă cu energie și bucurie. Privind în jur, îmi dau seama că acest loc îmi oferă un refugiu, un loc în care pot să mă relaxez și să mă reconectez cu natura. Așa că mă întorc mereu aici, pentru a mă elibera de stress și pentru a mă bucura de frumusețea naturii.

Sper că te-am ajutat ! <3