Răspuns :
Explicație pas cu pas:
Pentru a calcula ab-1, putem folosi informația că a/3 = 7. Vom rezolva această ecuație pentru a obține valoarea lui a.
a/3 = 7
a = 3 * 7
a = 21
Acum, vom substitui valoarea lui a în ecuația ab-1.
ab-1 = 21b - 1
Pentru a calcula 3ab+5, putem folosi informația că 3a/5 = 1/b. Vom rezolva această ecuație pentru a obține valoarea lui a.
3a/5 = 1/b
3a = 5/b
a = 5/3b
Acum, vom substitui valoarea lui a în ecuația 3ab+5.
3ab+5 = 3(5/3b)b + 5
3ab+5 = 5b + 5
Sper că am înțeles corect problemele tale.