👤

Curiozitati despre termometru,cat mai multe va rog frumos!!!!Dau 100 puncte​

Răspuns :

Răspuns:

Termometrul este unul dintre cele mai importante dispozitive penrtu a măsura - temperatura, folosit în diverse ramuri ale științei. În fizică și chimie "temperatura" constituie una dintre principalele caracteristici ale stării de echilibru a unui sistem izolat, în meteorologie – caracteristica principală a climei și vremii, în biologie și medicină este o mărime importantă care determină funcțiile vitale ale organismelor vii.

Încă filozoful grec Aristotel (384-322 î.Hr.) atribuia conceptelor de căldură și frig o importanţă esențială. Împreună cu alte calități, cum ar fi uscăciunea și umiditatea, aceste concepte caracterizau acele elemente ale "materiei primare", fiind patru la număr - pămînt, apă, aer și foc. Cu toate că încă câteva sute de ani după Aristotel s-a vorbit mult despre gradul de căldură sau frig ("mai cald", "mai fierbinte", "mai rece"), în realitate nu au existat măsuri cantitative ale acestora

Explicație:

Sper ca team ajutat

Am nevoie si eu de ajutor

O sa postez o să mă ajutați o să îți dau coroana.

Te rog

Salut!

1.Inventarea termometrului: Termometrul a fost inventat de Galileo Galilei în secolul al XVI-lea. El a folosit o formă primitivă a termometrului care măsura schimbările de temperatură, dar nu avea o scală precisă.

2.Principiul de funcționare: Majoritatea termometrelor moderne se bazează pe dilatarea substanțelor în funcție de temperatura lor. De exemplu, termometrele cu mercur utilizează dilatarea mercurului într-un tub subțire pentru a măsura temperatura.

3.Termometre digitale: Termometrele digitale au devenit populare în ultimele decenii datorită precisiei și ușurinței de utilizare. Acestea utilizează senzori specializați pentru a măsura temperatura și afișează rezultatele pe un ecran digital.

4.Termometrele cu infraroșu: Acestea sunt utilizate pentru a măsura temperatura obiectelor fără a fi necesar să intre în contact direct cu ele. Termometrele cu infraroșu detectează radiația termică emisă de obiect și o convertește într-o temperatură citită pe afișaj.

5.Scala Celsius vs. Fahrenheit: Termometrele pot folosi diferite scale pentru a măsura temperatura. Scala Celsius este utilizată în majoritatea țărilor din lume, în timp ce în SUA și unele alte țări se utilizează scala Fahrenheit.

6.Termometre speciale: Există termometre specializate pentru diverse scopuri, cum ar fi termometrele medicale pentru măsurarea temperaturii corpului, termometrele de exterior pentru măsurarea temperaturii aerului în aer liber și termometrele de gătit pentru a verifica temperatura alimentelor.

7.Limitări: Termometrele pot fi influențate de factori precum presiunea atmosferică sau altitudinea, ceea ce poate afecta precizia măsurătorilor lor.

8.Termometrele în medicină: Termometrele sunt esențiale în diagnosticarea și tratamentul medical. Ele sunt folosite pentru a măsura temperatura corpului și pentru a monitoriza starea pacienților în diverse afecțiuni și tratamente.

Sper ca te-am ajutat!

Coroana?