👤

Alcătuiți o compunere despre iarna cu în care să folosiți ortogramele la l a sa s a ia i a mai m ai v ar cea ce a​

Răspuns :

afara ninge.S-a așternut zapada cea pufoasa peste casele oamenilor.copiii se dau cu sania pe derdelusul alunecos și înzăpezit.[...]

Explicație:

scrie tu mai departe

Răspuns:

Iarna s-a așternut peste peisaj, iar zăpada s-a transformat într-o pânză albă și pufoasă. S-au aprins luminițele de sărbători și ne-am adunat cu toții în jurul bradului împodobit. Ne-am bucurat de căldura sobei și de mirosul îmbietor al cozonacului proaspăt scos din cuptor. Ne-am strâns în jurul mesei și am savurat preparatele tradiționale de sărbători. Ne-am amintit de momente frumoase petrecute alături de cei dragi și ne-am simțit binecuvântați să fim împreună în această perioadă specială. Ne-am jucat în zăpadă, am făcut om de zăpadă și s-au dat bătălii cu bulgări. Ne-am bucurat de fiecare fulg de zăpadă care se așternea ușor pe obrajii noștri și de întreaga atmosferă magică a iernii. S-a încheiat un an și ne-am întâmpinat cu entuziasm un nou început. Ne-am dorit să ne bucurăm de fiecare clipă și să creăm amintiri de neuitat. Iarna ne-a adus liniște și bucurie în suflete, iar neața a fost martorul tuturor acestor momente minunate.