👤

Imaginează-ți că ai mers în vizită la un prieten, într-un sat. Redactează, în cel puțin 150 de cuvinte, un text narativ în care să povestești o întâmplare petrecută cu acest prilej. În compunerea ta vei integra o secvență descriptivă de cel puțin 30 de cuvinte și o secvență dialogată de cel puțin patru replici.​

Răspuns :

Am ajuns în satul pitoresc într-o dimineață însorită. Casele rustice și grădinile pline de flori îmi ofereau o priveliște minunată. M-am întâlnit cu prietenul meu, Alex, care m-a condus în jurul satului să descopăr frumusețile locului.

În timp ce ne plimbam pe străduțele înguste, am ajuns în fața unei case vechi și fermecătoare. Alex mi-a spus că acea casă aparține unui bătrân înțelept pe nume Ion. Curioși, am decis să îl vizităm.

Am intrat în casa lui Ion și am fost întâmpinați de o atmosferă caldă și primitoare. În mijlocul camerei, am văzut un scaun vechi și în fața lui un tablou cu flori frumoase. M-am apropiat și am remarcat detaliile delicate ale picturii.

Am spus: "Ce pictură minunată! Cine a realizat-o?"

Ion a răspuns cu un zâmbet: "Eu am pictat-o. Îmi place să aduc frumusețe în viața mea prin artă."

Am admirat talentul lui Ion și am continuat să discutăm despre viața sa și despre experiențele sale în sat. Am petrecut câteva ore minunate în compania lui Ion, ascultându-i poveștile și învățând lecții valoroase despre viață.

În cele din urmă, a venit momentul să plecăm. Am spus lui Ion: "Mulțumesc pentru ospitalitatea ta și pentru poveștile minunate! Voi păstra această întâlnire în inima mea."

Ion a răspuns cu un zâmbet: "Sper să te înt