Răspuns :
Răspuns:
Fie \( a \) împărțitul, \( b \) împărțitorul, \( q \) câtul și \( r \) restul. Conform enunțului, avem următoarele relații:
1. \( a = b \cdot q + r \)
2. \( a - (b \cdot q + r) = 11 \)
Trebuie să găsim suma \( a + b + q + r \).
Din ecuația (2), putem rescrie înlocuind expresia pentru \( a \) din ecuația (1):
\[ a - (b \cdot q + r) = 11 \]
\[ a - b \cdot q - r = 11 \]
\[ (a - r) - b \cdot q = 11 \]
Acum observăm că \( a - r \) este suma deîmpărțitului și restului.
\[ \text{Suma deîmpărțitului și restului} - b \cdot q = 11 \]
În concluzie, pentru a găsi suma cerută, trebuie să știm valorile exacte ale \( b \) (împărțitorul) și \( q \) (câtului). Fără aceste informații, nu putem determina suma celor 4 numere.