Răspuns :
1. Reciclare: Amplasarea coșurilor de reciclare în toate clasele și în curtea școlii. Desen: Un coș de reciclare colorat cu diverse simboluri de reciclare.
2. Grădinărit: Amenajarea unei grădini școlare unde elevii pot planta și îngriji flori și legume. Desen: O grădină plină de flori și legume frumoase.
3. Consum responsabil de hârtie: Utilizarea hârtiei reciclate și imprimarea pe ambele părți ale foii. Desen: O foaie de hârtie cu o săgeată care arată că trebuie utilizată pe ambele părți.
4. Economisirea energiei: Instalarea becurilor economice și întrerupătoare cu senzori de mișcare în sălile de clasă. Desen: Un bec cu un semn de eco și un senzor de mișcare.
5. Apă potabilă: Montarea unor stații de apă potabilă în școală pentru a reduce consumul de sticle de plastic. Desen: O stație de apă cu un pahar și o sticlă de plastic goală.
6. Transport sustenabil: Promovarea utilizării bicicletelor sau a mersului pe jos pentru a ajunge la școală. Desen: Un grup de elevi care merg pe biciclete sau pe jos.
7. Educație ecologică: Organizarea unor lecții și activități care să îi învețe pe elevi despre importanța protejării mediului. Desen: Un profesor care ține o lecție despre ecologie.
8. Reducerea deșeurilor: Utilizarea materialelor reciclabile sau reutilizabile în loc de plastice
9. Eficiența energetică: Îmbunătățirea izolației clădirii școlii pentru a reduce pierderile de căldură și utilizarea mai eficientă a energiei. Desen: O clădire școlară cu un strat gros de izolație în jurul său.
10. Proiecte de conștientizare: Implicarea elevilor în proiecte de conștientizare a comunității despre protejarea mediului, cum ar fi organizarea de campanii sau evenimente speciale. Desen: Elevi care distribuie pliante sau afișează bannere despre protejarea mediului.
îmi pare rău dacă la unele nu am dat idee de desen dar sper că te-am ajutat!❤️
coroană??