👤

Crezi ca este bine sa iti ajuti prietenii aflati la nevoie indiferent de riscuri?
Jusrifica-ti raspunsul, in 50-100 de cuvinte. RAPID VA ROG!

Răspuns :

Răspuns:

Da, eu cred că este bine să îți ajuți prieteni pentru ca este un gest frumos față de el și te va ajuta la rândul lui , asta făcându-l un prieten adevărat care va ține la tine .

”Prietenul la nevoie se cunoaște!”

Atunci când declari că ești prieten cu cineva, înseamnă că îți asumi nu doar bucuriile și plăcerile împreună cu acesta, ci și necazurile sau durerile sau secretele! Dacă îmi aduc bine aminte, in clasa a III-a exista o lectură care se numea ”Doi călători” cu un puternic mesaj transmis copiilor, adică exact ce am scris la început, din care poți deduce ce înseamnă a fi prieten adevărat.

Este foarte adevărat că în viață vei avea mulți prieteni, dar vei ști să îi alegi pe cei adevărați, după felul în care ți-au fost sau nu, aproape atunci când ai avut nevoie. Atunci când îți este greu, când ești singur, când consideri că toți din jur te-au părăsit, este imposibil să nu apară de undeva un prieten adevărat care să își vină în ajutor. Asta înseamnă prietenie adevărată! Și tu, la rândul tău este bine să știi că atunci când te declari prietenul cuiva, trebuie să fii până a capăt, indiferent de riscuri!

Te întrebi ce riscuri poți avea într-o prietenie? După părerea mea, consider că nu poți numi risc devotamentul într-o prietenie adevărată, care poate dura ani de zile!