Răspuns :
Explicație:
Opinia mea despre rațiunea omului de a exista și sensul existenței umane este că fiecare individ are un scop și o valoare în lumea noastră. Textul "Non vitam silentio transire" al lui Sallustius ne amintește că viața noastră nu ar trebui să treacă în tăcere, ci să fie trăită în mod activ și conștient.
Experiența mea personală și culturală m-au învățat că fiecare persoană are o contribuție unică de adus în lume. Fie că este vorba despre realizări profesionale, relații interpersonale sau acțiuni caritabile, fiecare dintre noi poate aduce schimbări pozitive în jurul nostru.
Cultura în care am crescut m-a învățat să apreciez valorile umane precum compasiunea, respectul și iubirea față de ceilalți. Aceste valori ne ajută să găsim un sens în existența noastră și să ne conectăm cu ceilalți într-un mod profund.
Consider că rațiunea omului de a exista constă în a-și găsi și a-și urma pasiunile, a-și dezvolta potențialul și a contribui la binele comun. Fiecare individ are daruri și talente unice, iar prin valorificarea acestora putem aduce schimbări semnificative în lumea în care trăim.
Așadar, cred că sensul existenței umane constă în a trăi o viață autentică, în care ne urmăm visurile și ne împlinim potențialul, dar și în a ne conecta cu ceilalți și a aduce schimbări pozitive în comunitatea noastră. Viața noastră are valoare și importanță, iar fiecare dintre noi poate face o diferență. Non vitam silentio transire - să nu trecem prin viață în tăcere, ci să lăsăm amprente și să strigăm în lume cu vocea noastră unică. Fiecare dintre noi are o poveste de spus și o contribuție de adus. Prin exprimarea pasiunilor și valorilor noastre, putem inspira și influența pe cei din jurul nostru. Fie că este vorba despre artă, știință, educație sau orice alt domeniu, avem puterea de a schimba lumea într-un mod pozitiv. Să ne folosim rațiunea și experiența noastră pentru a căuta sensul și a ne împlini în viață. Fiecare zi este o oportunitate de a crește, de a învăța și de a face diferența. Să ne trăim viața cu pasiune și determinare, aducând lumina și bucuria în existența noastră și a celor din jur.