Răspuns :
Răspuns:
Bună! Pentru a afla cele trei numere, putem rezolva un sistem de ecuații folosind informațiile pe care le-ai dat:
I + II = 66
II + III = 53
I + III = 93
Vom numi I, II și III cele trei numere necunoscute. Vom rezolva sistemul de ecuații:
Din prima ecuație, putem deduce că I = 66 - II.
Din a doua ecuație, putem deduce că III = 53 - II.
Substituind aceste valori în a treia ecuație, obținem:
(66 - II) + (53 - II) = 93
Acum putem rezolva ecuația:
66 - II + 53 - II = 93
119 - 2II = 93
-2II = 93 - 119
-2II = -26
II = -26 / -2
II = 13
Acum putem găsi valorile pentru celelalte două numere:
I = 66 - 13 = 53
III = 53 - 13 = 40
Deci, cele trei numere sunt: I = 53, II = 13 și III = 40.
Sper că te-am ajutat!
Explicație pas cu pas:
Răspunsul e verificat de profa!