👤
User105
a fost răspuns

Scrie în 7-10 rânduri opinia cu privire la textul " Luceafărul "
Vreau raspuns propriu, nu de pe net.​

Răspuns :

Răspuns:

În opinia mea, poemul este o capodoperă ce surprinde complexitatea sentimentelor umane, îmbinând mitologia și romantismul într-o poveste tulburătoare. Eminescu reușește să exploreze teme precum dragostea interzisă, destinul tragic și căutarea sensului vieții într-un mod poetic profund.Luceafărul" este un pilon al literaturii române, captivant prin profunzimea simbolurilor, bogăția limbajului și temele atemporale abordate, oferind o experiență literară remarcabilă și reflectând geniul poetic al lui Mihai Eminescu.

Dacă ești român cu adevărat, trebuie să știi despre Eminescu și creația sa nemuritoare ”Luceafărul”! S-au spus multe despre acest poem, criticii expunându- și unanim părerile despre el.

Părerea mea, față de această minunată creație ale cărui  versuri  îți vin în minte  fără să depui efort, este că  omul Eminescu a exprimat aici  drama geniului neînțeles de lumea ipocrită și limitată  în care a trăit.

Sigur, Eminescu și în viața reală a fost un neînțeles, puțini fiind aceia care s-au apropiat de sufletul său ( vezi prietenia cu Creangă), apreciindu-l fără rezerve.

Însuși el, spune despre creația proprie ” înțelesul alegoric ce i-am dat este că, geniul nu cunoaște nici moarte, numele lui scapă de noaptea uitării, pe de altă parte aici pe pământ nici e capabil de a ferici pe cineva, nici capabil de a fi fericit. El n-are moarte, dar n-are nici noroc”.

Când spun ”Luceafărul”, imediat îmi vin în minte versurile cheie:

” Trăind în cercul vostru strâmt /Norocul vă petrece, / Ci eu în lumea mea mă simt / Nemuritor şi rece”.