👤

3 încercuiește litera A pentru afirmațiile adevărate și litera F pentru afirmațiile fa A 0 • În enunțul în grădină, erau doi brazi care crescuseră repede și își înălțau frunțile spre cer., sunt trei verbe la imperfect. 0 • În enunțul Am constatat că văzusem filmul de-abia când începuse și n-am mai plecat din sală., sunt două verbe la perfect compus și două verbe la mai-mult-ca-perfect. • În enunțul După ce am terminat rezolvarea exercițiului, am plecat la patinoar, aşa cum îmi propusesem cu o zi înainte., sunt două verbe la perfect compus și unul la mai-mult-ca-perfect. 0 • În enunţul Deși întunericul domnea pe toată strada, observă că vecina lui apăru la fereastră și privi atent afară., sunt un verb la imperfect și trei la perfect simplu.​

Răspuns :

Răspuns:

1. A - În enunțul în grădină, erau doi brazi care crescuseră repede și își înălțau frunțile spre cer., sunt trei verbe la imperfect.

2. F - În enunțul Am constatat că văzusem filmul de-abia când începuse și n-am mai plecat din sală., sunt două verbe la perfect compus și două verbe la mai-mult-ca-perfect.

3. F - În enunțul După ce am terminat rezolvarea exercițiului, am plecat la patinoar, aşa cum îmi propusesem cu o zi înainte., sunt două verbe la perfect compus și unul la mai-mult-ca-perfect.

4. A - În enunțul Deși întunericul domnea pe toată strada, observă că vecina lui apăru la fereastră și privi atent afară., sunt un verb la imperfect și trei la perfect simplu.