👤

Care crezi că este motivul pentru care Dedal îi cere fiului să nu se apropie prea mult de soare?(un rând)2)Transcrie secvența din care reiese motivul pentru care Helios"trimitea valuri,valuri de flăcări."(un rând).3)Consideri că purtarea lui Helios,unul dintre zei,este diferită de ceea a oamenilor?Justifică-ți răspunsul în 20-30 de cuvinte!Da/Nu,(5 rânduri).4)Înainte de a zbura,Dedal îi dă fiului său câteva sfaturi,dar Icar le nesocotește Dacă erai în locul lui Icar ce ai fi făcut?(4rânduri).​

Care Crezi Că Este Motivul Pentru Care Dedal Îi Cere Fiului Să Nu Se Apropie Prea Mult De Soareun Rând2Transcrie Secvența Din Care Reiese Motivul Pentru Care He class=

Răspuns :

1. Care crezi că este motivul pentru care Dedal îi cere fiului să nu se apropie prea mult de soare?

Motivul este că Dedal știa că aripile fiului se vor topi.

2) Transcrie secvența din care reiese motivul pentru care Helios "trimitea valuri, valuri de flăcări."

Motivul este în secvența " "trimitea valuri, valuri de flăcări, căci-i atât de mare și puternic".

3. Consideri că purtarea lui Helios, unul dintre zei, este diferită de ceea a oamenilor?

Da, purtarea zeului Helios este diferită de a oamenilor, deoarece el este mai puternic și putea face mult rău, așa cum i-a topit aripile lui Icar din gelozie că zbura.

4) Înainte de a zbura, Dedal îi dă fiului său câteva sfaturi, dar Icar le nesocotește. Dacă erai în locul lui Icar ce ai fi făcut?

Dacă eram în locul lui Icar, înainte de a pleca să zbor aș fi vorbit cu tata ca să înțeleg bine ce pericole pot să am și cum să mă port ca să nu pățesc nimic rău. Ca să nu uit, aș fi repetat vorbele tatălui meu și aș fi promis că voi proceda exact așa cum m-a învățat el.

Succes! ⚘️