Răspuns :
A) Pentru prima ecuație \( n = 7a \) și condiția \( 3 | n \), observăm că n trebuie să fie un multiplu de 3. În acest caz, cifra a ar putea fi 1, iar n ar fi 7. Deci, a = 1.
B) Pentru a doua ecuație \( n = 1aa \) și condiția \( 3 | n \), putem aduna cifrele a: 1 + a + a = 2a + 1. Astfel, 2a + 1 trebuie să fie un multiplu de 3. Cifra a = 1 satisface această condiție (2 * 1 + 1 = 3). Deci, a = 1.
B) Pentru a doua ecuație \( n = 1aa \) și condiția \( 3 | n \), putem aduna cifrele a: 1 + a + a = 2a + 1. Astfel, 2a + 1 trebuie să fie un multiplu de 3. Cifra a = 1 satisface această condiție (2 * 1 + 1 = 3). Deci, a = 1.
Răspuns:
a trebuie sa fie multiplul lui 3 ; M3=}0;3;6;9;...} b) a={1;4;7;10 ...} 1+1+1=3 ; se aduna 3 ] 1+3=4 ; 4+3=7 ...
Explicație pas cu pas: