👤
Deeamaria8
a fost răspuns

Imaginează-ți ca ești în camera ta ,unde este dezodrine ,iar mama te roagă sa faci curat . Scrie un dialog cu 8 replici .​

Răspuns :

Răspuns:

Salut!

- Vai, Deea ce este dragă în camera asta? Tu poți să stai în dezordinea asta?

- Mama, unde vezi tu dezordine? În primul rând, vreau să învăț, așa că... mi-am pus notițele, manualul și cartea din care trebuie să realizez caracterizarea personajului, pe pat! Ce ți  se pare anapoda?

-Dragă, că ți-ai întins totul pe pat este una! Dar hainele, ghiozdanul, papucii de casă, halatul de baie... ce caută aruncate alandala? Avem birou fată! Pune-ți hainele de casă pe scaun, papucii sub el, iar cărțile și tot ceea ce vei să scrii, o poți face la birou!! Ca să nu mai zic de mirosul închis din camera ta! Aerisește te rog!

- Haide mama, ești prea conservatoare! lasă-mă să învăț așa cum vreau!

- De unde Deea atitudinea asta?

- Dar nu este vorba de nicio atitudine! Așa mă simt eu bine!

- Ce ar însemna dragă, să arunc și eu oalele și cratițele prin sufragerie, să    îi pun cămășile lui taică-tu prin bucătărie, să las mopul pe masa din living sau mai frumos, să pun chiloții prin frigider! Trebuie să înveți să fii ordonată în orice împrejurare! Asta înseamnă lipsă de bun simț și că noi, eu și taică-tu, nu te-am învățat nimic!

- Mamaaaaaa!!! nu suntem la școală la tine! Suntem acasă!

- Da dragă, dar totuși... puțină atenție la modul cum te comporți!

-  Biiiine! Mă duc să fac ordine! Mulțumită?

-  Da draga mea! Așa trebuie! Mulțumesc!

Explicație: