👤

Scrie o compunere în care să-ți imaginezi că te afli în locul băiatului din acest text și ești nevoit să alegi între datoria față de cei apropiați (familie, rude, membri ai comunității din care faci parte) şi devotamentul față de un prieten/o prietenă. În compunerea ta vei respecta următoarele cerințe: - vei arăta cum ai proceda şi îți vei motiva hotărârea; - - vei redacta compunerea în 10 - 12 rânduri; - vei avea grijă să scrii corect cuvintele, să respecți regulile de ortografie şi punctuație și să aşezi corect textul în pagină.​

Răspuns :

Într-o zi, am fost pus într-o situație dificilă, în care devotamentul față de un prieten s-a ciocnit frontal cu datoria mea față de cei apropiați, familia și comunitatea mea. Prietenul meu avea nevoie de ajutorul meu într-un moment crucial, dar, în același timp, familia și ceilalți din comunitate aveau nevoie de sprijinul meu într-o problemă care implica responsabilități profunde.
Cu o greutate inima, am simțit că trebuie să-mi stabilesc prioritățile. În primul rând, am analizat impactul deciziei mele asupra fiecărei părți implicate. Am înțeles că familia și comunitatea mă așteptau să fiu acolo pentru ei într-un moment crucial, iar acest sprijin era esențial pentru binele comun.
Deși prietenul meu a fost mereu alături de mine și ne-am susținut reciproc în numeroase împrejurări, am simțit că datoria mea față de familia și comunitatea mea trebuie să primeze. Le-am explicat prietenilor mei dificultatea situației și speranța că vor înțelege decizia mea. Am încercat să găsesc alternative pentru a-i ajuta pe toți, dar prioritățile erau clare.
Am luat decizia de a-mi îndeplini datoria față de cei apropiați, știind că aceasta era calea care contribuia la binele colectiv. În cele din urmă, am simțit că, prin respectarea datoriei față de familie și comunitate, aduc o contribuție semnificativă la armonia și solidaritatea din viața mea și din jurul meu.