👤

şi Evaluare în Educație 2. Se consideră expresia E(x) = (x+1)² + 2(x+1)(x-2)+(x-2)² a) Arată că E(x) = (2x - 1)², pentru orice număr real x. ​

Răspuns :

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

2. Se consideră expresia E(x) = (x+1)² + 2(x+1)(x-2)+(x-2)² a) Arată că E(x) = (2x - 1)², pentru orice număr real x. ​

Se foloseste formula de calcul prescurtat a²+2ab+b²=(a+b)², unde a=(x+1) si b=(x-2)

E(x)=(x+1)²+2(x+1)(x-2)+(x-2)²=[(x+1)+(x-2)]²=(x+1+x-2)²=(2x-1)²

E(x)=(2x - 1)², pentru orice număr real x. ​