Răspuns :
p + m +c = 29 ⇒ c + 1 + m + c = 29
p = c +1 2c + m = 29 - 1
2c + m = 28
m = numer par
m 2 4 6 8 10 12 14 16 18
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
c 13 12 11 10 9 13 7 6 5
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
p 14 13 12 11 10 14 8 7 6
p = c +1 2c + m = 29 - 1
2c + m = 28
m = numer par
m 2 4 6 8 10 12 14 16 18
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
c 13 12 11 10 9 13 7 6 5
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
p 14 13 12 11 10 14 8 7 6
In ipoteza in care exercitiul tau este asa cum l-ai enuntat si nu ai omis nici o relatie, atunci rezolvarea ar putea fi urmatoarea:
Notez cu p numarul perelor, cu c al caiselor si cu m al merelor
p=c+1
inseamna ca p si c sunt numere consecutive, suma lor va fi intotdeauna un numar impar
m+c+p=29, care este numar impar
Cum c+p=numar impar, inseamna ca m nu poate fi decat numar par, deci, numarul merelor poate fi 2,4,6,8,10,12,14,16,18,20,22,24,26
m=2 => p+c=27 - numerele consecutive care adunate dau 27 sunt 13 si 14 deci c=13, p=14
m=4 => p+c=25 - numerele consecutive care adunate dau 25 sunt 12 si 13, deci c=12, p=13
m=6 => p+c=23 - numerele consecutive care adunate dau 23 sunt 11 si 12, deci c=11, p=12
m=8=> p+c=21 - c=10, p=11
m=10, p+c=19, c=9, p=10
m=12, p+c=17, c=8, p=9
m=14, p+c=15, c=7, p=8
m=16, p+c=13, c=6, p=7
m=18, p+c=11, c=5, p=6
m=20, p+c=9, c=4, p=5
m=22, p+c=7, c=3, p=4
m=24, p+c=5, c=2, p=3
m=26, p+c=3, c=1, p=2
Notez cu p numarul perelor, cu c al caiselor si cu m al merelor
p=c+1
inseamna ca p si c sunt numere consecutive, suma lor va fi intotdeauna un numar impar
m+c+p=29, care este numar impar
Cum c+p=numar impar, inseamna ca m nu poate fi decat numar par, deci, numarul merelor poate fi 2,4,6,8,10,12,14,16,18,20,22,24,26
m=2 => p+c=27 - numerele consecutive care adunate dau 27 sunt 13 si 14 deci c=13, p=14
m=4 => p+c=25 - numerele consecutive care adunate dau 25 sunt 12 si 13, deci c=12, p=13
m=6 => p+c=23 - numerele consecutive care adunate dau 23 sunt 11 si 12, deci c=11, p=12
m=8=> p+c=21 - c=10, p=11
m=10, p+c=19, c=9, p=10
m=12, p+c=17, c=8, p=9
m=14, p+c=15, c=7, p=8
m=16, p+c=13, c=6, p=7
m=18, p+c=11, c=5, p=6
m=20, p+c=9, c=4, p=5
m=22, p+c=7, c=3, p=4
m=24, p+c=5, c=2, p=3
m=26, p+c=3, c=1, p=2