👤

5 Imaginează ți că te ai întâlnit cu un domnitor Realizează un scurt dialog în care să utilizezi pronumele personal de politețe de la exercițiul 4 interpretează pe rol acest dialog alături de un coleg de bancă​
pronumele personale de la exercițiul 4 sunt : Maria Sa, Atenția Sa și Excelența Voastră.
DAU COROANĂ CINE RASPUNDE

Răspuns :

Eu: Excelența Voastră, vă mulțumesc pentru onoarea întâlnirii. Cum pot servi Majestatea Voastră astăzi?

Domnitorul: Atenția Sa, am auzit despre priceperea ta în problemele diplomatice. Maria Sa și cu mine suntem interesați să aflăm opiniile tinerilor în privința viitorului țării noastre. Ce părere ai despre direcția în care ne îndreptăm?

Eu: Excelența Voastră, mulțumesc pentru întrebare. Maria Sa și cu mine credem că participarea tinerilor în procesul decizional este crucială pentru prosperitatea viitoare. Ar fi onoarea noastră să contribuim la dialogul pentru construirea unei țări mai bune.

Coleg de bancă: Atenția Sa, ne alăturăm și noi acestui demers. Avem încredere că, sub îndrumarea Excelenței Voastre, țara noastră va cunoaște un viitor strălucit.

Domnitorul: Vă mulțumesc pentru gândurile voastre. Apreciem sinceritatea și dedicarea voastră. Să contribuim împreună la un viitor mai bun pentru poporul nostru.